Naša spletna trgovina uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in priporočamo vam, da sprejmete njihovo uporabo in si tako zagotovite brezhibno delovanje naše strani.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletno trgovino mackon.si upravlja podjetje MAČKON, spletna trgovina, Jernej Jereb s.p. (v nadaljevanju: ponudnik).

Splošno

Z uporabo spletne strani ali s transakcijo, opravljeno prek spletne trgovine mackon.si, se uporabnik strinja, da je v celoti in brez omejitev zavezan s temi splošnimi pogoji. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave dalje. 

Blago na zalogi

Izdelki, ki so navedeni na spletni strani mackon.si, so na voljo do odprodaje zalog. Če katerega od izdelkov ni na zalogi, lahko uporabnik kontaktira ponudnika na info@mackon.si ali tel. 041 859 859 in se z njim posebno dogovori o možnosti naročila blaga, ki ni na zalogi. 

Cene

Vse cene v spletni trgovini Mačkon so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave oz. poštnine. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila (do odpreme blaga), bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa. 

Zavezanci za DDV

Zavezanci za DDV so dolžni ob oddaji naročila navesti tudi svojo davčno številko. 

Lastnosti artiklov

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov (predvsem glede barvnega odstopanja). Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine (tekstovnega ali slikovnega materiala).

Ponudnik se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani, kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo ponudnik uporabnika med obdelavo naročila (do odpreme blaga) obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. 

Načini plačila

1. Plačilo po povzetju: plačilo opravi uporabnik kurirju Pošte Slovenije ob dostavi na dom. Znesek poštnine se plača po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. V primeru, da naročnik ne prevzame naročenega blaga, si ponudnik pridržuje pravico, da od naročnika pri vseh naslednjih naročilih zahteva predhodno plačilo.

2. Predhodno plačilo po predračunu: plačilo opravi uporabnik na transakcijski račun ponudnika po izdelanem predračunu, ki ga ponudnik posreduje na uporabnikov elektronski naslov, s katerim je registriran na spletni strani. Rok plačila predračuna je pet (5) dni. Po poteku roka za plačilo, ponudnik več ne jamči rezervacije za naročene izdelke. 

3. Plačilo s paypalom.

Dostava

Če je blago na zalogi, se odpremi najkasneje v dveh (2) delovnih dneh od dneva plačila predračuna v primeru plačila po predračunu oz. od dneva plačila preko paypala oz. od oddaje naročila v primeru plačila po povzetju. V primeru, da izdelka ni na zalogi, se rok dobave podaljša, o čemer ponudnik obvesti uporabnika v roku dveh (2) delovnih dni. V kolikor želi uporabnik artikle prevzeti osebno, to lahko stori po predhodnem dogovoru (GSM 041/859-859 ali email: info@mackon.si).

Cena poštnine za neomejeno število artiklov v Sloveniji za pakete z odkupnino (plačilo po povzetju), znaša 3,50 eur. Pošta Slovenije izvaja dostavo vsak dan od ponedeljka do petka od 8-16. ure. Pri plačilu odkupnine Pošta Slovenije ne zaračunava nobene provizije oziroma nobenih dodatnih stroškov!

V primeru plačila po predračunu (z bančnim nakazilom - nalog UPN) oziroma preko PAYPAL-a, je znesek dostave 0,95 eur.

Pri nakupu nad 50 eur je poštnina brezplačna.

Ponudnik naročeno blago pošlje tudi v tujino v skladu s posebnim dogovorom.

RAČUNI

Račun za nakup priložimo ob dostavi in se ne generira samodejno.

 

Navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe

Odprite izdelek, ki ga želite naročiti, izberite želeno velikost oz. barvo, če je podana možnost, izberite željeno količino ter potrdite s klikom na »Dodaj v košarico«. S klikom na »Košarica« zgoraj desno v roza okvirčku si lahko ogledate vse artikle, ki ste jih izbrali. Če katerega artikla več ni na zalogi oz. ga ni v količini, ki jo želite, se pojavi okvirček, v katerem se izpiše "Na zalogi ni dovolj izdelka." V tem primeru kliknite na gumb »Vredu« in količina se vrne na 1. Če izbranega artikla, ki je že v košarici, ne želite kupiti, kliknite »Odstrani« in artikel izgine iz košarice.

V kolikor imate kodo za popust, kliknite na "Promokode" in jo vpišite v prazen prostor ter kliknite "Vredu". Nato vas sistem s klikom na »Naprej« preusmeri na naslednji korak, kjer lahko naročilo izvedete kot registriran uporabnik ali kot gost.  V tem 1. koraku imate tudi možnost izračunati svoje stroške dostave. To storite tako da na koncu strani v kvadratu Izračunajte svoje stroške dostave in davke, kliknete modri gumb ocenjeni strošek dostave in odprejo se vam možnosti načina in cene dostave. Če želite, lahko že tukaj izberete način dostave, kliknete posodobi košarico in znesek dostave se vam bo prikazal v vaši košarici.

V primeru, da se odločite za nakup kot gost (hitri nakup), morate ob vsakem nakupu znova vnesti osebne podatke in podatke za dostavo. Polja označena z zvezdico so obvezna. V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno, vas bo usmerilo nazaj na registracijski obrazec, v rdečem kvadratu zgoraj pa boste opozorjeni na napake pri vnosu podatkov. Vnos podatkov potrdite s klikom na gumb »Nadaljuj«.

Če ste že registriran uporabnik, v ustrezen okvirček vnesete e-naslov in geslo ter kliknete »Prijava«.

V kolikor se želite registrirati v spletno trgovino Mačkon.si kot nov uporabnik, za registracijo potrebujete veljaven e-mail naslov, ki ga zapišete v zahtevano okence ter potrdite s klikom na »Ustvarite nov račun«. V obrazec, ki se odpre, vnesete vsaj obvezne osebne podatke. Registracijo potrdite z klikom na gumb »Registriraj«. V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno, Vas bo usmerilo nazaj na registracijski obrazec, v rdečem kvadratu zgoraj pa boste opozorjeni na napake pri vnosu podatkov. Na vaš e-naslov bo ob uspešni registraciji poslano elektronsko sporočilo s podatki registracije. Če e-pošte ne boste prejeli, preverite v mapi »Junk« ali »Vsiljena pošta«. V primeru, da se ne nahaja v navedeni mapi, nas obvestite na e-pošto: info@mackon.si.

Kot novemu uporabniku se vam odpre "Moj račun", kjer si lahko ogledate zgodovino preteklih naročil in upravljajte s svojimi naročili in naslovi. Za nadaljevanje nakupa se vrnete v košarico s klikom na »Košarica« zgoraj desno v roza okvirčku.

V naslednjem koraku izberete naslov za dostavo oziroma spremenite naslov v primeru, da se razlikuje od vnesenega ob registraciji. Naslov spremenite tako, da kliknete na »Dodaj nov naslov« in sistem odpre registracijski obrazec, kjer izpolnite vsaj obvezna polja in kliknete »Shrani«. Nato pod zavihkom »Izberite naslov dostave«, izberete željeni naslov dostave. Po izbiri kliknete gumb »Naprej« in v naslednjem koraku izbirate med načinom dostave. V tem koraku označite tudi, če želite darilno pakiranje. Nazadnje morate pred oddajo naročila obvezno obkljukati, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja, objavljenimi na tej spletni strani. Potrdite s klikom "Naprej".

V zadnjem koraku se odpre končni izpisek, kjer lahko še enkrat preverite izbrane izdelke, naveden pa je tudi seštevek cene artikla ter stroškov dostave. V tem koraku nato izberete še enega od načinov plačila: paypal, bančno nakazilo ali plačilo po povzetju. S klikom na »Potrjujem naročilo« je naročilo dokončno oddano. Če je bila oddaja uspešna, se Vam izpiše naslednje: »Vaše naročilo Mačkon.si | Otroška spletna trgovina-oblačila za dojenčke, novorojenčke je dovršeno.«. Na vašo e-pošto bo poslano tudi potrditveno sporočilo, v katerem bodo zapisani vsi podatki naročila. V primeru, da tega obvestila ne dobite, nas kontaktirajte na: info@mackon.si, kjer vam bomo pomagali v najkrajšem možnem času.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo » Naročilo potrjeno«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Kupcu je izdan račun v elektronski in v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški.

Kupoprodajna pogodba je v obliki naročila s strani kupca v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine ponudnika. Kupcu je kopija njegovega naročila dostopna na njegovo željo. Željeno kupoprodajno pogodbo oziroma kopijo naročila kupcu posredujemo na njegov e-poštni naslov ali v tiskani obliki na kupčev naslov, po predhodnem sporočilu na e-pošto: info@mackon.si. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila. Podatki uporabnikov ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Dostavni službi bodo zaupani le podatki uporabnikov, ki so potrebni za dostavo. 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, s tem ko poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro strojne ali programske opreme uporabnika zaradi obiska in operiranja s spletno trgovino mačkon.si.

Za potrebe poslovanja ponudnik zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu mačkon.si.

Za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja.

Vsi omenjeni podatki se shranjujejo trajno. Ponudnik lahko podatke v anonimizirani obliki uporabi za namene statističnih analiz. 

Vračilo blaga

Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@mackon.si ali po telefonu na 041 859-859), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o nameravanem vračilu. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk.

Izdelek, ki ga potrošnik vrača, mora biti nerabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Blago ne sme biti nošeno, prano ali kakorkoli prirejeno osebnim potrebam. V kolikor je  blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe (v notranjosti ali zunanjosti artikla),  si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne.

Po vračilu blaga bo ponudnik najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe na potrošnikov TRR nakazal vračilo kupnine. Potrošnik se lahko odloči tudi za zamenjavo in izbere drug izdelek, a mora o tem obvestiti ponudnika hkrati z vračilom blaga. 

Poškodovana, uničena ali izgubljena pošiljka

V primeru plačila po predračunu velja, da ponudnik od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja (embalaža ima vidne poškodbe). V vseh teh navedenih primerih mora uporabnik sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, in sicer pošiljko nese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot jo je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. O tem obvesti tudi ponudnika na kontaktni e-naslov info@mackon.si ali po telefonu na 041 859-859. 

V primeru plačila ob prevzemu: v primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med transportom, ga takoj reklamirajte pri GLS kurirju in nas o reklamaciji obvestite na info@mackon.si.

Reklamacije artiklov

Reklamacije artiklov z obstoječo napako uporabniki sporočijo ponudniku na info@mackon.siali tel 041 859 859. 

Preklic naročila

Oddano naročilo lahko uporabnik brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o odpremi blaga. Preklic naročila je možno izvesti le na info@mackon.si. Ob preklicu mora uporabnik obvezno navesti naslednje podatke:

a) številka naročila,

b) ime in priimek kupca,

c) naslov kupca. 

Preklic registracije

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da po elektronski pošti ali po navadni pošti ponudniku sporočijo preklic registracije. Pred izvedenim preklicem registracije mora uporabnik ponudniku poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. 

Pritožbe in spori

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@mackon.si. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik in uporabnik si bosta prizadevala morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom, če je ta pravna oseba, izključno pristojno sodišče v Ljubljani. 

Nagradne igre

Organizator nagradnih iger je podjetje Mačkon, Jernej Jereb, s.p., Dobeno 9a, 1234 Mengeš.

Sodelujoči v nagradnih igrah soglašajo z objavo njihovega imena in objavo fotografije prevzema nagrade na spletnih straneh, ki jih upravlja izvajalec, v primeru, če prejmejo nagrado. Prejemnik nagrade ne more biti pravna oseba. Denarno izplačilo nagrade ni mogoče.

Nihče od zaposlenih pri organizatorju oziroma izvajalcu in njihovih sorodnikov ne more sodelovati v nagradnih igrah.

Prevzem nagrade je v Ljubljani. Na željo nagrajenca lahko zagotovimo dostavo nagrade na njegov naslov, pri čemer je nagrajenec dolžan kriti stroške dostave. 

Nagrajenec je dolžan nagrado prevzeti v Ljubljani, na naslovu katerega mu sporoči izvajalec, najkasneje v roku 15 dni po zaključku nagradne igre. Po tem terminu nagrade ni več mogoče izkoristiti. V tem primeru se nato opravi ponoven žreb novega nagrajenca.

Prijava na E-novice

S strinjanjem s splošnimi pogoji, se vsak uporabnik strinja s prijavo na e - novice. Iz naših e - novic se vsak lahko odjavi na info@mackon.si.


Zadnje ogledano

Ni izdelkov
Primerjaj 0